Laman Web Rasmi KSCC - http://kuscyc.com

Thursday, November 18, 2010

Mini Jamboree Bukit Kapar

Mini Jamboree Bukit Kapar 14 November 2010 menyediakan 10 medal untuk pemenang no 1-10 dan juga 10 cabutan bertuah. Oleh kerana medal sikit maka tidak diwar-warkan sangat kat internet supaya tak ramai yang datang...hihihi mudah sikit menang..... (angan-angan)


tengok..... walaupun mini jamboree siap ada baloon climbing lagi tu...khas untuk para rider yang gian nak climb gunung dan yang kalah !!! Bleh lepaskan geram dengan naik benda alah nie. Dah sampai atas lepas kan tangan...yahoo!!!! So mana-mana penganjur yang akan mengadakan jamboree bleh contohi Speed Ontell yang menganjurkan jamboree nie. Cayalah bro!!!


anak-anak dimasukkan kat sini semasa kayuhan.... dorang leka bermain sementara mak bapak kayuh... insyaAllah selamat....


anak bekas jaguh basikal selangor...anak Wark Husin, antara rider cilik harapan negara .... siap dengan beg air....



tengah kayuh aku jumpa akak nie... "akak memang tengok orang kayuh basikal ke" depa jawab "ya" So aku pun snap la gambar penonton nie sebagai menghargai dan menyokong aktiviti kayuhan... Baby kecik pun di bawa agar menjadi rider tegar !!!

tak lupa penonton yang nie... manalah tahu time raya korban ia turut terkorban....

mula kayuh aku kat depan sekali so agak-agak pancit aku stop dan ambil gambar rider. Yang depan sekalinielah juara nombor 1, yang belakang baju hitam no 3 dan yang baju biru (Arel SOT) dapat no 2. yang seluar merah tu dapat nombor 12 sebab tersesat jalan katanya.... kasihan.....


Cik da yang mantop kayuhannya...aku tanya dia Cik tu tanda belum kahwin ke atau memang nama "cik". Dia jawab "penting ke" hahahhhahahah..... apa nak jawab ye...


yang nie plak "Cik Ida" memang sah dia belum kahwin !!! semangat tinggi dan relaks je.


Saudara Hong dari Setia Alam... walaupun kabel RD dia tercabut masih sempat senyum ....


Lagi satu - walaupun namanya mini jamboree tapi ianya tetap antarabangsa iaitu dengan penglibatan rider daripada Australia. Tapi dia Islam bro.... namanya Mustafa.


Oleh kerana Pengacara Majlis kata ini kayuhan santai...maka akupun kayuh santai bersama ida dan sweeper hahahah first time jamboree kayuh kat belakang sekali !!!! Confirm tak menang, kecuali ada hadiah rider paling akhir sampai seperti di Kuala Lipis Jamboree.

Nama tempat nie Bukit Sayur sebab ada sayur tanam....


Pro Jinggo Haluan Kiri - sampai sekarang aku tak faham kenapa dia pilih haluan kiri !!! kenapa tak pilih haluan depan ka, haluan belakang ka, haluan atas ka ???


Tamat je jamboree kami kena kumpul di bawah naungan matahari semasa sesi cabutan bertuah dan penyampaian hadiah kepada pemenang.... mak datok paneh nya....


inilah akibatnya kesan jamboree..... lengan ku yang putih melepak telah berbelak putih hitam !!!



BEST - jamboree memang best walaupun Mini. Inilah wajah-wajah keriangan para peserta.....Semoga berjumpa lagi di Jamboree Hulu Bernam.

Tuesday, November 2, 2010

Jamboree Kuala Kangsar 2010 - Semangat Berpasukan

31 Okt 2010, Jamboree ke-2 terakhir tahun 2010 yang disertai oleh KSCC. Penyertaan ahli semakin bertambah iaitu seramai 20 orang. Bertolak dari Kuala Selangor jam 5:00 petang selepas solat Asar.

Membetulkan kedudukan basikal di Sabak Bernam. Basikal2 nie beralih kedudukan mungkin sebab bawa keta laju ! Tayar belakang berputar selaju 65 km/j (tengok kat meer basikal ma)

Jam 7:00 rehat kat Sabak Bernam sambil makan 2 . Emmm ramai rider yang licin pinggannya dan ada yang order sampai 2 pinggan nasi lemak !!! sapa tu???

"alamak mahalnya !!!".... singgah kat 7 e jam 10:00 malam di KK.

Goodies - bekas air, beg, air suntonic, kacang goreng, cream tahan kejang , gula2 hudson dan jersey yang cantik. Terima kasih penganjur....

AKSI - AKSI TIDUR

Kalau di Lipis tidur lepas Jamboree, kali nie kita lihat tidur sebelum jamboree lak... nie bukan Hantu Bungkus tau !!!....


Aksi 1 - kesejukan, siap masuk dalam beding lagi tu...


aksi 2 - terkenang makwe. macam biasalah bro.. tak kahwin lagi...


Aksi 3 - malam tahajud doa menang cabutan bertuah. Tup-tup tertidur....


Aksi 4 - hhihihihi yang nie VIP, bilik aircond dan dapat tidur atas katil. Mau tak syok. (gambar dikecilkan supaya tak nampak muka)


Aksi 5 - tempat dah penuh beb. Depan tandas pun ok lah....


Aksi 6 - Baru 5:00 pagi sifu dah kejutkan bangun... tu yang mengeliat semacam je tu...


apa-apahal streching dulu.... Sifu tunjuk aksi kelainan dengan streching dengan basikal !!!

wajah-wajah KSCC ceria sebelum starting...

ambil kesempatan ambil gambar sama Jinggo Haluan Kiri (facebook) blogger merangkap fotographer Kayuhbeb ...

aik...keta pun nak join .....inilah akibat bila tempat kumpul di jalanraya utama dan tak ditutup. Driver kereta yang tak malu selamba je nak turut mencelah .....

Seperti yang dijangka seharian hujan sebelum Jamboree mengakibatkan selut. Licin, tu yang nolak tu bukan tak larat kayuh daki bukit (alasan)

batu besar lambang Jamboree Kuale...

Inilah yang dikatakan semangat berpasukan. Rantai Hj Zamri telah terputus.... kami lak takda kepakaran nak betulkan. Ma cih kepada Bro Zaidi,kayuhbeb yang sanggup tolong kami.....


dah 20 km kayuh tak da cek point air..... aduhaiii


Akhir nya jumpa juga check point air... rider yang ada air lebih tak singgah tempat nie sebab tak larat nak angkat air 10 kg.Yang dah kehabisan terpaksa juga singgah. Ada gak dengar suara-suara berbisik "air paip ke nie" hahaha den tak tahu yeaa... rasa-rasanya air paip yang telah ditapis. InsyaAllah selamat diminum .

yang pakai baju kuning nie petugas.... ma cih makcik n pakcik kerana sudi bergambar dengan kami.

KEINDAHAN PERMANDANGAN

Kalau pi Jamboree tak da permandangan yang cantik tak sah....

kehijauan.....

kesatuan.....

keasyikan....

kedamaian....

......dan terasa nak terbang...

seperti helang....

AKSI RIDER....

tunjuk gagah... orang naik bukit tolak tapi yang nie pikul...peh kuat....

hihiihi walaupun tak kuat amoi nie kayuh selamba je... agak-agak mana yang gagah...pikul ke kayuh ha....

DOWNHILL

terdapat beberapa slope... menurut jurukamera radio amatur yang ada disitu...15 rider awal berhati kering..turun bukit dengan laju sekali. Ada sorang rider terbang dan kepala langgar pokok....


Cikgu Sai antara orang yang terbang. Tapi tak langgar pokok, masuk semak je... menggigil la kaki lepas jatuh. Nasib baik tak teruk...bini bleh urut masa balik.

inilah sebabnya Cikgu terbang... downhill masuk lubang yang dalam. Selepas tu petugas diarahkan berkawal disitu agar takda rider lagi yang akan masuk lubang nie..

ni dia teknik downhill...punggong letak dibelakang, turun slope tak perlu tarik brek...selamat...

yang tak mahir je yang tak selamat....

BANGUNAN-BANGUNAN YANG MENARIK

Beli 1 percuma 1. Hanya terdapat di Kuale Kangsar !!!

rumah banglo...nie sah nak beli 1 pun tak mampu....

istana buluh.. kalau tak silap istana Iskandariah...

Team 1 KSCC telah tiba....Cikgu Saie, Mat Rozi, Hj Zamri, Abg Zul dan aku. Telah tiba anggaran masa 4 jam 20 minit !!! bravo... team 2 dan lain tak dirakam gambarnya....sory ekk

SUASANA JAMBOREE

labu sayung...paling popular di KK, siap ada demo acara buat lagi...


basikal-basikal yang unik...

pesta rider...

basikal impian semua rider...cabutan bertuah...

"alangkah indahnya kalau kita menang ekk cabutan bertuah tu"- mungkin inilah yang diperkatakan...

macam frust je...cantik jersey bro...wakil UiTM

johan wanita...

Johan lelaki...Hafiz Rosli, (No 1 di Nibong Tebal, Nombor 3 Langkawi XC)
..........cuba lihat lutut beliau... macam banyak kesan jatuh je....tu yang turut bukit macam terbang...

basikal champion...Ibis, group set KCNC.

otw balik.... kasihan si gadis...accident kot..

MAKAN-MAKAN DI PARIT 4, SEKINCHAN

Masa time nak balik, gang2 kami telah tinggalkan kami sebab kami pulangkan kunci huhuhuhu mana depa pi nie.... kami pun redah je balik ikut jalan dalam. Rupa-rupanya kengkawan lain ikut jalan highway.....

sampai di Parit 4, Sekinchan kami pi minum tepi pantai...sapa yang nak minum nilah lambangnya.....Kilang Pembuat Plastik Ocean Roto...jumpa kilang nie belok kiri (dari Sg Besar), terus jumpa T-juntion belok kiri, then belok kanan...terus jumpalah pantai....

murah-murah....macam tak caya... bukak hari Sabtu dan Ahad lepas tengahari...

mee kari + nescafe baru RM2.60.

karipap 25 sen satu.

pekerja 4 orang.... cun....

senyum pun manis... ^_^

riang ria....

walaupun pondok je... tapi ramai pelanggan....

sempat gak tengok matahari turun, bak kata orang putih SUNSET !!!....

Selamat berjumpa lagi di Jamboree Hulu Bernam pada 5 Disember 2010. Tapi rasanya KSCC akan race lagi nanti di sana. So gambar tak banyak le mungkin. Segala gurauan harap dimaafkan. Kalau ada yang terasa bagitahu k.