Laman Web Rasmi KSCC - http://kuscyc.com

Monday, January 25, 2010

Kayuhan Bukit Ramli

24 Jan 2010, member KSCC tak dapat turun kayuh... so cadangan ada 3 pilihan 1. pi join Kakikayuh kayuh di Banyu Manis 2. join kayuh dengan Kayuhbeb di Elmina 3. Join kayuh dengan Speed Ontell. Aku decide kayuh dengan SOT.

Kali ini kayuh memang tough ...daki dan daki dan daki... Tapi memang respek dengan SOT nie..semuanya kuat-kuat belaka...

Haaa yang nie.... namanya Bukit Ramli...saya difahamkan nama ini diambil sempena owner tanah..yang empunya kebun di atas bukit. Ada 2 jalan menuju ke puncak..satu tak ikut jalan nie...mendatar... yang ikut jalan nie hanya penakluk-penakluk bukit macam aku nie hahahahahh... tapi malang sungguh baru 10 meter daki dah menyorong sampai ke atas...tak larat bebbbb tinggi bebenor..Kulihat hanya Gobet sahaja yang berjaya kayuh sampai separuh bukit!!
tengok tu..bukan setakat menolak..ada yang mengangkat basikal lagi tu...fuuuuyoooo...

pemandangan yang indah

aksi-aksi kepenatan selepas tiba di puncak...

dan.........di puncak bukit.....santai macam di tepi pantai..


Apa lagi...kibar benderaa.....

Pemandangan yang indah...permandangan bukit kapar dan meru dari puncak....


Sebelum turun..sorang riki jalan... dia nak main downhill...

Sesi pendakian yang mencabarkan...rupa-rupanya sesi turun pun mencabar gakk... yang menyorong nie kes tak berani la...yang berani...kayuh je...hahahahah...jatuh tanggung sendiri beb...

Sunday, January 24, 2010

Kakikayuh di Kuala Selangor

Sedang aku kayuh di Bukit Malawati, jumpa dengan geng Kakikayuh....wah layan habis dorang dengan bukit tu...ada yang sampai 5 kali round...puaskan kayuh....lepas kayuh pekena sarapan .....












bila depa balikaku perkenalkan dorang dengan jalan dalam ikut taman malawati jaya - sungai buloh. Tapi sampai sini je la ye...hihihi dah penat beb .....tak larat nak ikut sama

Speed Ontell Annual Dinner

16 Januari 2010 aku dijemput untuk join makan malam bersama Speed Ontell di Restoran Pantai Jeram... aku pun ajak KSCC makan...yang dapat bersama aku adalah saudara Ijass

inilah dia lambang SOT...sekali lihat macam ikan sedang menyambar umpan...rupa-rupanya jaguar....hebat..hebat...

Kanan sekali tuan presiden.....

Di bawah...wajah-wajah ceria menjamu selera..




Cewah..pengantin baru posing...senyum jangan tak senyum bang~~

haaaa yang nieee pulak dah ada anak 4... seriusssssss je.....

yang ni bujang la...tak terlajak lagi..hehheeh





santapan yang paling sedappp...wohaa...lain-lain menu ialah sotong goreng tepung, sayur kailan, tomyan, ikan pari bakar, udang goreng, kerang rebus, air sky juice, air tembikai..


akhir sekali anak khiroshin...

lain-lain gambar sila klik sini...

Saturday, January 23, 2010

Kayuh di Frim lagi

17 Jan 2010 KSCC kayuh sama geng Aris Kelolo. Selama ini aku hanya dengar nama kelolo yang popular. Hari ini baru betul-betul jumpa dengan dia.

Aris dengan panggilan pak ngah bersama isteri. Pesanan beliau...antara lain maksudnya..
"Dulu saya di catu..dalam sebulan 2 kali je bleh kayuh... lepas tu ajak bini kayuh.. bila bini kayuh sekarang setiap minggu dan kemana sahaja bleh kayuh... moral of the story katanya ajaklah bini kayuh.. maka senang korang nak berkayuh...... hahahah betul..betul ...setuju...

kali ini masuk ikut pintu utama... kena bayar tol RM3.00 masa masuk seperti biasa... group dibahagi 2.. satu group ikut rover (khas untuk orang baru) yang lain belok kanan...daki terus je.. jangan belok kanan... sampai hujung ada single trail yang digelar "Dream Trail"...

gambar2 bawah nie saja nak tunjuk... suami depa atau bakal suami senang nak berkayuh...sebab dorang pun kayuh gak...hahahahah... dan di Frim je lah satu-satunya trail dapat jumpa gadis ayu kayuh...kat trail lain susah nak jumpa da...





termasuk yang joging atau yang jalan kaki...



haaa yang nie saudara Ijas KSCC tengah mendaki Steroid Hill... tengok tu...separuh nyawa mendaki bukit ...(cuba lihat gambar dengan teliti). setelah berpantang maut kami telah berjaya mendaki streoid hill ini...(walaupun terpaksa menyorong daaaa....)

relax dulu....KSCC tinggalkan group aris... sebab nak cepat pi sarapan da...

inilah gambar unser aris kelolo... mampat dan sendat dengan basikal ala-ala sardin dalam tin...... bleh masuk 5 basikal lagi tu...

Wednesday, January 13, 2010

RRI Downhill Challenge

10 Jan 2010 aku menyertai RRI Downhill Challenge peringkat amatur. Pertandingan ini tidak diwar-warkan dikalangan kaki basikal supaya penyertaan tak ramai dan mudah untuk menang dan dapat hadiah.

Ready for downhill .....

Antara aksi-aksi yang menarik. Downhill kali ini termasuk yang guna hard tail... pehhh terer memang terer..


Juara downhill terjatuh kerana terlalu laju... tapi dah digarisan penamat...selamat... jatuh pun berbaloi beb sebab dapat jadi juara..


Pemenang tempat ke 8 dan ke-9

Ke-6 dan ke-7

Keempat dan ke-5

Ketiga, Cikgu Ismail 17.69 saat.

Naib Johan. Ingatkan aku dah juara...rupanya kena potong juga. Percubaan 3 kali. Kali pertama aku dapat 34 saat. Kali ke-dua 18.56 saat dan kali ke tiga 16.93 saat. Alhamdulillah..dapat bawa jajan balik rumah ....

Johan Downhill, Dr. Asmadi Sabariah 15.67 saat. Tahniah bro !!!