Laman Web Rasmi KSCC - http://kuscyc.com

Wednesday, April 28, 2010

Jelajah Malaysia di Kuala Selangor

Jelajah Malaysia, satu pertandingan basikal yang tertua di Malaysia. Bermula 27 April 2010 dari Kuala Selangor !!! tempat aku tu... mana tak bangga. Aku mohon cuti awal-awal semata-mata nak tengok rider yang power2.... bermula jam 10:00 pagi. Abg Zul juga turut serta bersama aku tak lepaskan peluang keemasan ini. Dua orang jelah wakil Kuala Selangor Cycling Club lihat JM ini.


Pertama jumpa dengan Rizal Tisin. Bangga beb dapat bergambar dengan jaguh.

rider Le Tua, ramai rider luar pakai basikal mahal.. bila ditanya ianya mencecah RM70k !!!

Barisan Polis Traffik yang bertugas

Inilah dia pasukan Selangor.. sekali aku tengok kerdil je.. jika dibandingkan dengan mat salleh pasukan Le Tua tu macam anak je rasanya...

Pasukan Malaysia

Pasukan Indonesia...

Sprinter... ada tulis time bila patut ready pecut..

Ustaz Asraf.. baca doa sebelum berlepas... yang seronok aku dengan antara doanya ialah "Ya Allah berilah hidayat kepada rider" Ameen.

First time aku tengok... rupa-rupanya tayar basikalpun ada handmade...

Pasukan dari Bruneri DarulSalam

Inilah dia basikal pasukan Selangor.... jenama Proton T-Sprint. Bila ditanya rider.. ramai yang pakai basikal sendiri... patutlah tak mahal macam rider lain tu..... tak pa ... kalau power adalah orang akan sponsor basikal...

Bertambah gembira sebab dapat jumpa dengan jaguh yang meningkat naik...Mohd Hafiz Sufian yang menang 2 medal ketika di Dubai baru-baru nie.. yang kanan pula Shahrin Amir yang menungguli acara Downhill dan XC ketika Selangor MTB 2010. Power.. Sabtu lawan Downhill, Ahad lawan XC dan Selasa pula 194km kayuh.. ....tak rehat tu

member Abg Zul


ready to kayuh

baca doa naik kenderaan dan keselamatan

suspen tunggu pelepasan

jurufoto terpaksa pakai motor besar untuk kejar pengayuh nie... kalau pakai motor kapcai tak terkejar... (macamana nak kejar sebab nanti polis trafik tahan sangka mat rempit)

kayuhan bermula

dan deruan rider mula kayuh... bila dorang dah lepas sampai simpang, tiba-tiba keluar lagi sorang rider... tercicir.. mungkin sakit perut kot.....

ahli pasukan..

dan peminat setia...tetap memberi sokongan dalam kepayahan


Selesai sahaja dorang pi...si genit-genit tampil untuk membuat persembahan kepada yang tinggal...



dimaklumkan mereka ni bekas juara masa di Italy...

Monday, April 26, 2010

Selangor MTB Challenge 2010 - Good Competition


Tanggal 25 April 2010 adalah kali pertama aku menyertai perlumbaan basikal. Pelbagai perasaan ada, suspen, takut, keazaman, dan kegembiraan. 2 orang sahaja wakil daripada Kuala Selangor, yang lain busy da....

suasana pagi... gerai-gerai dan kumpulan yang menyertainya...

tak lupa promote cycling asia...angkat tangan bang...masuk newspaper nie..

rider gagah...

candid kamera di tingkat atas bangunan...

dan yang merakamkan wajah abang tersayang.... semoga berjaya bang...

Penjaga tol - 50 sen je bang ....tanah aku nie...



satu pendakian yang amat menyeksakan... tinggi pulak tu..pehhhh tuhan aje tahu...disebalik tu bagus jugakk.. sempat rehat dari kayuh..


daki memang mencabar sebab curam dan licin...sehingga brother nie jatuh kelicinan... sedar-sedar hp yang diletakkan kat kocek belakang hilang pulak tu...sedihhhhhh

oleh kerana race..aku tak tangkap banyak gambar.... sedar-sedar dah sampai ... dapatlah nombor 27 mengalahkan (74-27) 47 rider seluruh Selangor !!!!! (yang bertanding la yea...hihihi... sebab ramai lagi yang kuat tapi terpaksa jaga anak la, bini ajak jalan la........ )

Ini dia juara keseluruhan... Shahrin Amir, berjaya habiskan kayuhan dalam tempoh 1 jam 01 minit..tahniah. Beliau juga menggondol no 1 dalam Downhill Open. Aku turut bangga sebab tahun 2009 Mat Salleh yang menang.

Klik Result XC dan result Down Hill

abang takut bertanding meh sini adik pulak yang tanding kayuh....

2 orang yang berdiri tu wakil daripada Speed Ontell, depa tak puas hati sebab disqualified hanya kerana seorang tertinggal beberapa tayar....tak sampai serentak masuk... macam nie pun ada... dah nasib....

tiru aksi Azizulhasni Awang...buat wheelie... azizulhasni wheelie sebab dia menang..yang nie sebab dapat tamatkan kayuhan....

wakil perlis...Bro Azhar...jauh tu datang...

~~~~kayuhbeb... kulat dapat no 12..tahniah

geng Sungai Buluh...

---Tezi Bone

yang nie, aku tak kenal... jangan tengok yang pakai reben hitam tu tau!!! tengok yang lain...

brother luka - luka sebab accident...

kekejangan...abang medic jangan ambik kesempatan tau!!!

ish ish ishhh... yang nie memang ambik kesempatan...sempat lagi tu...... sebab tu parking kat belakang..senang buat kerja..."suami isteri" yang mesra...

ahli kayuh beb yang terbaru ???

alhamdulillah dapat makan..berebut rider ambik makanan... macam perlumbaan la pulak... sedap, dapat makan lauk ayam sambal, dalca panas tetapi aku terpaksa buang ayam goreng sebab rasa dah busuk....

walaupun tak menang hadiah..tapi sekurang-kurangnya aku dapat yang nie.... air gatorade tak sempat tangkap sebab dah kena minum da....

Lain-lain berita sila layari :-
1. Pujmac
2. Kayuhbeb
3. PKNSMTB
4. XC Rider
5. Basikal Gunung

yang lain, mungkin belum update blog lagi... tunggu je..kalau ada aku add k.

Wednesday, April 21, 2010

Pancing pengundi seluk ikan

Sakit pilihanraya menyebabkan ribuan pemancing-pemancing undi telah berkampung di Hulu Selangor. Ramai yang dapat untung antaranya ialah tokey-tokey kedai makan, tokey cendol, tokey canopy dll. Penat pancing pengundi, masa diluangkan untuk pancing ikan. ...... kolam pancing abang aku Tuan Haji Shaharudin mendapat sambutan sehingga mencelah masuk ke suratkhabar ...... semoga dapat banyak untung bleh belanja aku KFC.... (Kenny Rogers tak da kat Tg Malim da.... kalau ada tukar ke Kenny Rogers...hahhahahah)


(klik pada gambar untuk besarkan)