Laman Web Rasmi KSCC - http://kuscyc.com

Wednesday, May 25, 2011

Kayuhan 1 Meru

KAYUHAN 1 MERU pada 8 Mei 2011.

Kayuhan nie tak ramai rider yang join. Mungkin sebab tajuknya 1 Meru seakan 1 Malaysia. So rider PR tak datang. Walluhualam. Bila orang tanya saya bab politik nie. Saya jawab senang je.... Kalau BN hantar wakil Islam dan PR bukan pilih lah BN, kalau wakil PR Islam dan BN bukan Islam, pilih PR. Kalau dua-dua Islam...pilihlah yang paling kuat ibadat dan ilmu agamanya...kalau dua-dua bukan Islam...lu pikirlah sendiri....


Wakil KSCC Aku, Arel (SOT), Hj Zamri dan Azam...


Bacaan doa oleh penganjur (semoga penganjur jadi ok)


rider turut doa...doa menang kot

peminat mengaminkan nya...

Nie rider sesat ke nie... yang lain pakai MTB dia pakai RB... Wak Husin... nie rider otai wakil selangor zaman muda-muda lawan ngan Rosman Alwi tu...

Aku start dari belakang sekali...saje tak nak race... jumpa amoi nie dari Setia Alam....sempoii...

Masuk offroad ada rider rantai tercabut...nie kes tak setting betul la nie..

Then jumpa akak nie...kayuh sambil pegang botol air lagi tu...macamana la tempat botol air bleh tertanggal ish ish ish

Rider yang agak besar saiznya...masih mampu bersaing ....

last-last jumpa Azam time naik bukit....

SELINGAN 1 - AKSI KEPENATAN

panas tu bro...

lena tu... silap silap tak sampai garisan penamat....

dah tak dayo...kasut sampai tercabut...

manalah kedai kopi nie...

kita pakat ramai-ramai tunggu lori....

SELINGAN 2 - MARSHAL
Ijan Jamis

cek point 1...

berbekalkan ubat nyamuk...

weeeiii gambar aku masuk SINAR wei...

SELINGAN 3 : ILMU BASIKAL
sapa yang ada pajero bleh buat rack macam nie...

Sapa yang males bawak beg...ikat je tiup dan klip rantai cam nie...

Sambungan.....
jumpa gak single trail...layan..

cek point air tak jumpa...rider terpaksa tadah air bukit...

menuju ke Bukit Ramli...panas terik...peerrgh

nun....itulah Bukit Ramli...jauh lagi...lemah semangat.

Jumpa buah tembikai...nasib baik mentah laie... kalau masak dah lama kena bedal...

alamak...jauhnya Bukit Ramli....nak patah balikpun lori takda...

daki bukit tolak...turun bukit pun nolak...dah nasib.

yang kekejangan kakak dan abang JPAM sedia membantu...

hahahaha saje nak tunjuk bukit yang bakal buat lemah semangat...

tolakkkkkkkkkkkkkkk

nasib baik tanah..kalau bersih macam pasir pantai dah lama lepak kat sini...

seperti ini...

BUKIT RAMLI....
kepada yang tak mengenali Bukit Ramli, inielah dia bukit tertinggi di Meru... dibuka pada awal 2010 sekarang dah pesat maju...ada kedai kopi lagi tu...


air yang sedap...rider ramai pekena Fresh Nenas...

meja makan pun ada...

antara pentas downhill yang terkenal...

terdapat meja-meja santai...

juga tempat menikmati juadah sambil lihat keindahan alam..

mungkin chalet bakal dibina...


nun di sana....namanya Bukit Kerayong...bakal dilalui rider...

Bukit Botak...dulu geng kami angkut basikal naik bukit nie..

sejuk mata memandang...

tandas pun ada...

cantikkan gerai nie...

kepada peminat Downhill...kereta nie dijadikan pengangkutan bawa basikal dari bawah ke atas...so tak lah penat nak menyorong...

nasib baik bawak basikal...kalau tak dah lama nenas nie kena angkut...

TAMAT....
rider dihiburkan dengan pameran basikal tua...
juga motor besar...

motor GP

motor classic

vespa...

Nostalgia RX-S

easy rider...

dan basikal tua jenis perempuan tapi pemandu lelaki...

dan yang pasti....peminat lagi ramai...
daripada rider.....

apa dah jadi.....penganjuran berjaya bawa ramai ibu bapa anak-anak dan peminat...tapi rider tak ramai...100 orang lebih je....mungkin tak sampai 200... sebab nya aku yang mula dari akhir sekali dan lepak lepak ambil gambar dan minum fresh nenas di Bukit Ramli dapat nombor 100 !!!

nie medalnya...


Selamat berjumpa lagi di lain jamboree. Terima kasih kepada penganjur kerana menyediakan ruang kepada kami untuk kayuh. Tempat best....pemandangan menarik....congratulation.


No comments:

Post a Comment