Laman Web Rasmi KSCC - http://kuscyc.com

Monday, January 25, 2010

Kayuhan Bukit Ramli

24 Jan 2010, member KSCC tak dapat turun kayuh... so cadangan ada 3 pilihan 1. pi join Kakikayuh kayuh di Banyu Manis 2. join kayuh dengan Kayuhbeb di Elmina 3. Join kayuh dengan Speed Ontell. Aku decide kayuh dengan SOT.

Kali ini kayuh memang tough ...daki dan daki dan daki... Tapi memang respek dengan SOT nie..semuanya kuat-kuat belaka...

Haaa yang nie.... namanya Bukit Ramli...saya difahamkan nama ini diambil sempena owner tanah..yang empunya kebun di atas bukit. Ada 2 jalan menuju ke puncak..satu tak ikut jalan nie...mendatar... yang ikut jalan nie hanya penakluk-penakluk bukit macam aku nie hahahahahh... tapi malang sungguh baru 10 meter daki dah menyorong sampai ke atas...tak larat bebbbb tinggi bebenor..Kulihat hanya Gobet sahaja yang berjaya kayuh sampai separuh bukit!!
tengok tu..bukan setakat menolak..ada yang mengangkat basikal lagi tu...fuuuuyoooo...

pemandangan yang indah

aksi-aksi kepenatan selepas tiba di puncak...

dan.........di puncak bukit.....santai macam di tepi pantai..


Apa lagi...kibar benderaa.....

Pemandangan yang indah...permandangan bukit kapar dan meru dari puncak....


Sebelum turun..sorang riki jalan... dia nak main downhill...

Sesi pendakian yang mencabarkan...rupa-rupanya sesi turun pun mencabar gakk... yang menyorong nie kes tak berani la...yang berani...kayuh je...hahahahah...jatuh tanggung sendiri beb...

No comments:

Post a Comment