Laman Web Rasmi KSCC - http://kuscyc.com

Tuesday, May 25, 2010

Buat Rekod Pusing Bukit Malawati

Oleh kerana abang Zul telah buat rekod pusing bukit Malawati sebanyak 15 kali maka kami semua rasa tercabar..tapi kalau tak tetapkan masa tak syokla pulak.. maka kami pakat nak buat rekod pusing Bukit Malawati dalam tempoh sejam. Kelab Pengayuh Basikal Kuala Selangor pun menganjurkan pertandingan tertutup seumpama ini.....

Seawal 7:00 pagi dah tiba dan pekena roti canai n minuman.... panaskan badan...n teruskan pusingan.... Oleh kerana tiada pengadil maka aku letak kertas stiker iaitu rider mesti menampal stiker setiap kali pusingan. Kayuhan bermula jam 8:25 pagi..... START !!!!!


Aku mendahului untuk pusingan pertama.....


Pusingan kedua Zaidi mendahului....


Pusingan ke 3... Cikgu Sa'i telah memotong kami.... inilah tempat ambik stiker...

Sapa lambat ambik dan lekat maka rugilah masa....


Aku telah ketinggalan jauh oleh Sa'i.... nasib baik para penonton yang rata-ratanya student aku telah memberi sokongan ......... (student sendiri tengok...... mana bleh kayuh pelan..... malu la... tu yang terpaksa kayuh kuat... Roll)

Disaat akhir ke 1 jam ketika cuba mengejar Cikgu Sa'i... rantai lak tertanggal..... kuciwanya...No.... maka habislah tempoh 1 jam.... Cikgu Sa'i mendapat 15 pusingan ( 2 pusingan di luar tempoh 1 jam, so jumlah pusingan ialah 17 pusingan). Aku dan Zaidi dapat 14 pusingan... Yap dapat 12 pusingan... yang lain ?...... tak ingat da....I Dunno ...

Tamatlah sudah....... penonton pun balik... thank you for support... Happy je dorang bila nak tinggalkan kami...

Dan seperti biasa.... posing akhir sebagai kenangan ..

Next time kami buat dalam tempoh 1 jam setengah lak...

Nama student di atas (dari kiri):
Caption 1 : Suraya, Efa, Esmat
Caption 2 : Suzie, Ewi, Dayah, Ayu

Terimakasih kepada Ijass .. kebanyakkan gambar diambil daripada http://kuscyc.com iaitu gambar yang diambil oleh Saudara Ijass..... cantik-cantik gambarnya....

2 comments:

  1. tak sangka betul la bang sy leh wat 12 round tanpe henti dan minum selama satu jam .....heheheheh nmpknye kuala lipis ada chance la nak menang kahkahkah

    ReplyDelete
  2. yap ... bravo!!! u dah ada motivasi mengatasi kesukaran... teruskan... malaysia boleh.. Saya sampai tak cukup air.. u bleh tak minum air langsung.. hahahaha hebat....hebat...

    ReplyDelete