Laman Web Rasmi KSCC - http://kuscyc.com

Monday, April 26, 2010

Selangor MTB Challenge 2010 - Good Competition


Tanggal 25 April 2010 adalah kali pertama aku menyertai perlumbaan basikal. Pelbagai perasaan ada, suspen, takut, keazaman, dan kegembiraan. 2 orang sahaja wakil daripada Kuala Selangor, yang lain busy da....

suasana pagi... gerai-gerai dan kumpulan yang menyertainya...

tak lupa promote cycling asia...angkat tangan bang...masuk newspaper nie..

rider gagah...

candid kamera di tingkat atas bangunan...

dan yang merakamkan wajah abang tersayang.... semoga berjaya bang...

Penjaga tol - 50 sen je bang ....tanah aku nie...



satu pendakian yang amat menyeksakan... tinggi pulak tu..pehhhh tuhan aje tahu...disebalik tu bagus jugakk.. sempat rehat dari kayuh..


daki memang mencabar sebab curam dan licin...sehingga brother nie jatuh kelicinan... sedar-sedar hp yang diletakkan kat kocek belakang hilang pulak tu...sedihhhhhh

oleh kerana race..aku tak tangkap banyak gambar.... sedar-sedar dah sampai ... dapatlah nombor 27 mengalahkan (74-27) 47 rider seluruh Selangor !!!!! (yang bertanding la yea...hihihi... sebab ramai lagi yang kuat tapi terpaksa jaga anak la, bini ajak jalan la........ )

Ini dia juara keseluruhan... Shahrin Amir, berjaya habiskan kayuhan dalam tempoh 1 jam 01 minit..tahniah. Beliau juga menggondol no 1 dalam Downhill Open. Aku turut bangga sebab tahun 2009 Mat Salleh yang menang.

Klik Result XC dan result Down Hill

abang takut bertanding meh sini adik pulak yang tanding kayuh....

2 orang yang berdiri tu wakil daripada Speed Ontell, depa tak puas hati sebab disqualified hanya kerana seorang tertinggal beberapa tayar....tak sampai serentak masuk... macam nie pun ada... dah nasib....

tiru aksi Azizulhasni Awang...buat wheelie... azizulhasni wheelie sebab dia menang..yang nie sebab dapat tamatkan kayuhan....

wakil perlis...Bro Azhar...jauh tu datang...

~~~~kayuhbeb... kulat dapat no 12..tahniah

geng Sungai Buluh...

---Tezi Bone

yang nie, aku tak kenal... jangan tengok yang pakai reben hitam tu tau!!! tengok yang lain...

brother luka - luka sebab accident...

kekejangan...abang medic jangan ambik kesempatan tau!!!

ish ish ishhh... yang nie memang ambik kesempatan...sempat lagi tu...... sebab tu parking kat belakang..senang buat kerja..."suami isteri" yang mesra...

ahli kayuh beb yang terbaru ???

alhamdulillah dapat makan..berebut rider ambik makanan... macam perlumbaan la pulak... sedap, dapat makan lauk ayam sambal, dalca panas tetapi aku terpaksa buang ayam goreng sebab rasa dah busuk....

walaupun tak menang hadiah..tapi sekurang-kurangnya aku dapat yang nie.... air gatorade tak sempat tangkap sebab dah kena minum da....

Lain-lain berita sila layari :-
1. Pujmac
2. Kayuhbeb
3. PKNSMTB
4. XC Rider
5. Basikal Gunung

yang lain, mungkin belum update blog lagi... tunggu je..kalau ada aku add k.

No comments:

Post a Comment